luni, 16 mai 2011

Taxarea inversă pentru domeniile cu risc crescut de fraudă

Faţă de solicitarea României de derogare de la prevederile Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată (TVA), Comisia Europeană a adoptat in data de 4 mai 2011, decizia de autorizare a României de a aplica taxarea inversă pentru următoarele categorii de produse: porumb, grâu, secară, floarea soarelui, orz, rapiţă, sfecla de zahăr, soia şi orzoaică.
Pentru a permite combaterea pierderilor semnificative de TVA în anumite domenii cu risc crescut de fraudă, România a transmis Comisiei Europene, în data de 16 iunie 2010, o solicitare de autorizare de a aplica taxarea inversă pentru următoarele categorii de produse: porumb, grâu, secară, floarea soarelui, orz, rapiţă, sfecla de zahăr, soia şi orzoaică.
Ulterior acestei decizii a Comisiei, vor urma, în cadrul Consiliului Uniunii Europene, discuţiile tehnice la nivelul statelor membre iar decizia finală va fi luata de catre Consiliul de autorizare a solicitării de derogare.
Menţionăm că măsura va putea fi aplicată numai după comunicarea deciziei finale a Consiliului de autorizare a solicitării de derogare. Conform prevederilor art II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010, taxarea inversă se va aplica bunurilor pentru care România a fost autorizată prin decizia Consiliului începând cu a 10-a zi următoare comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării pentru aplicarea acestor prevederi. Ministerul Finanţelor Publice va publica pe site-ul său oficial www.mfinante.ro data comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării.
sursa: mfinante.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu